По информация на Националното радио миналата седмица за него е била

...
По информация на Националното радио миналата седмица за него е била
Коментари Харесай

Банкерът Цветан Василев отново е обявен за международно издирване

По информация на Националното радио предходната седмица за него е била издадена Европейска заповед за арест, а от тази седмица е подаден за търсене от Интерпол. Причината е ново следствие против него, по което работи Софийската градска прокуратура.

Миналия август юристът на Василев - Константин Симеонов, заяви, че по искане на банкера, Международната организация на престъпната полиция е взела решение да изтрие всички данни в системата на Интерпол, свързани с Василев.

Той влезе в системата през 2014 година, когато стартира следствието за банкрута на КТБ и се оказа, че е напуснал страната.

През последните седмици името на Цветан Василев още веднъж е в общественото пространство след разкритията на прокуратурата, че е в основата на скрит план за дискредитиране на основния прокурор и висши служители на реда.

В началото на април основният прокурор Иван Гешев заяви, че двамата обвинени по следствието против NEXO Антони Тренчев и Коста Кънчев са пристигнали в сръбската столица Белград евентуално с цел да се срещнат с укриващия се там към този момент девет години обвиняем за банкрута на КТБ Цветан Василев.

" Днес в Белград са кацнали обвинените по делото NEXO. Аз нямам подозрения с кого ще се виждат в Белград, събраха се. Сега очаквам да кацнат Божков, може би вашият сътрудник от " Бърд ", може би някои политици и политически партии, с цел да си разпределят дилемите кой ще се занимава с финансирането, кой ще се занимава с медиите и компрометиране на магистрати и работещи, а изпуснах Красимир Каменов-Къро от ЮАР може би и той ще кацне. Това е смешка, само че тъжна смешка ", сподели Гешев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР